Проектування трансмісії бульдозера Б10м - Філін, Артем Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – гідростатична передача на гусеничний бульдозер. Мета роботи – модернізація трансмісії бульдозера. Метод дослідження – аналітично-графічний. Аналітичний розділ, в якому розглядається бульдозер, присвячено класифікації, розглядається такий елемент, як трансмісія, розглядаються різні типи трансмісій, переваги і недоліки, а також підбирається оптимальний тип трансмісії, проводиться патентний пошук схем таких трансмісій і підбирається оптимальна схема; Конструктивний розділ, в якому проводився розрахунок трансмісії, а саме були підібрані основні гідравлічні вузли, допоміжні гідроагрегати і трубопроводи, проведено порівняння роботи бульдозера з новою і попередньою трансмісіями, що показало перевагу перших.
Keywords: БДM; бульдозер; трансмісія; оптимізація; робочий орган