До питання покладення державою спеціальних обов’язків в процесі функціонування ринку електроенергії як виклику для забезпечення конкуренції. - Чубенко, Віра Анатоліївна; Chubenko, Vira (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
Наукова робота присвячена аналізу основних положень законодавства в сфері забезпечення, розвитку та підтримки конкурентного середовища під час здійснення діяльності на електроенергетичному ринку України. Визначено значення та зміст інструменту «покладення спеціальних обов’язків» в сфері електроенергетичного ринку. Наведено основні переваги та недоліки ПСО для населення в Україні, зокрема, в аспекті забезпечення конкуренції на електроенергетичному ринку.
On the issue of the state's assignment of special obligations in the process of the functioning of the electricity market as a challenge for ensuring competition
Keywords: електроенергія; конкуренція; ПСО для населення; electricity; competition; PSO for households; 10.37772/978-617-7806-65-2