Розробка бази механізації з постом обслуговування гідроприводів БДМ - Пирогов, Михайло В’ячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є база механізації з постом обслуговування гідроприводів БДМ. Мета проекту – підвищення ефективності роботи парку машин для дорожнього будівництва за рахунок зменшення тривалості їх перебування в ТО та ремонті шляхом впровадження стенда для випробувань та діагностування аксіально-поршневих гідронасосів БДМ. У дипломному проекті розглянуто питання технічної експлуатації парку машин для дорожнього будівництва і виконано розрахунки бази механізації і окремих елементів стенда для випробувань та діагностування аксіально-поршневих гідронасосів та розроблено відповідні креслення. Виконано розрахунок економічного ефекту від впровадження стенда для випробувань та діагностування аксіально-поршневих гідронасосів. Розглянуто питання охорони праці та безпеки при НС щодо бази механізації зі спеціалізованою ділянкою для випробувань гідронасосів та виконано розрахунки заземлення стенду.
Keywords: база механізації; виробничий корпус; генеральний план; аксіально-поршневий гідронасос; заземлення