Встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташована по вул. Фізкультурній, 20 в смт. Вільшани Харківської області - Харахордін, Микола Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Предметом цього дослідження є земельна ділянка комунальної власності, що належить територіальній громаді. Фокус роботи зосереджений на процесі її приватизації, який реалізується через створення технічної документації, необхідної для визначення (відновлення) точних меж ділянки на місцевості та подальшого внесення відповідних відомостей до Державного земельного кадастру. Основна мета роботи полягає в детальному, покроковому описі процедури приватизації такої земельної ділянки, акцентуючи увагу на етапі розробки зазначеної технічної документації. Методологічна основа дослідження базується на аналізі процесів, які відбуваються у сферах геодезії, землеустрою та Державному земельному кадастрі під час здійснення приватизації. У рамках цієї кваліфікаційної роботи були висвітлені наступні ключові аспекти. Аналіз нормативно-правового поля, що регулює оформлення прав на земельні ділянки, які надаються для обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд. Детальний опис та виконання геодезичних робіт безпосередньо на досліджуваному об'єкті. Опрацювання даних геодезичних та землевпорядних вишукувань за допомогою спеціалізованих програмних комплексів. Розробка технічної документації із землеустрою, що стосується встановлення (відновлення) меж земельної ділянки на місцевості. Процедура реєстрації сформованої земельної ділянки в базі даних Державного земельного кадастру. Етапи отримання витягу з Державного земельного кадастру та подальша реєстрація прав на земельну ділянку.
Keywords: земельна ділянка; технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості)