Дослідження частотних характеристик підвіски та проведення аналізу коливань їх елементів спортивного автомобіля класу Е8 - Конопелько, Андрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – характеристика підвіски спортивного автомобіля класу Е8. Мета роботи – дослідження факторів, які найбільше впливають на характеристики підвіски спортивного автомобіля класу Е8. В процесі проведення дослідження було виявлено особливості будови підвісок гоночних автомобілів класу Е8. З-поміж різних типів підвісок, які використовуються для транспортних засобів вказаного класу, було виокремлено підвіску на поперечних важелях як найбільш розповсюджену. Було побудовано тривимірну модель підвіски на поперечних важелях та досліджено міцністні характеристики її елементів. У результаті проведеного моделювання руху гоночного автомобіля по поверхні із заданим мікропрофілем було оцінено вплив характеристик підвіски на навантаженість несучої системи, визначені показники жорсткості для передньої і задньої підвіски, які забезпечують рух автомобіля по дорозі з відмінним покриттям із найменшими прискореннями несучої системи.
Keywords: спортивний автомобіль; підвіска; болід; важель; прискорення; жорсткість підвіски