Етапи проведення аудиту безпеки дорожнього руху - Распасенко, Родіон Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – підвищення якості дорожнього руху методами аудиту безпеки руху транспорту. Об’єкт дослідження – безпека дорожнього руху у місті. Предмет дослідження – методи аудиту безпеки дорожнього руху. Методи дослідження – натурні спостереження, заповнення листів аудиту, розрахункові методи параметрів схем організації руху. У роботі розглянуто актуальні питання аналізу аварійності у містах та засобів підвищення безпеки дорожнього руху шляхом проведення аудиту дорожнього руху на елементах вулично-дорожньої мережі міста. Виявлені цілі та відмінності аудиту безпеки дорожнього руху з урахуванням особливостей методів визначення безпеки руху. Отримано листи аудиторських перевірок із наданням виявлених недоліків. Рекомендації з впровадження: результати кваліфікаційної роботи можуть бути рекомендовані до застосування у заходах реконструкції ВДМ та удосконалення організації дорожнього руху у містах України. Область застосування – аналіз ступеню небезпеки стану організації дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста.
Keywords: аудит безпеки дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; організація дорожнього руху