Дослідження процесу формування комунікаційних порожнин в грунті методом гвинтового проколу. Частина 1. Вибір параметрів гвинтового робочого органу та силової установки для проколу - Ковалевський, Дмитро Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У дипломній роботі виконано огляд конструкцій сучасних машин для прокладання трубопроводів безтраншейними методами, визначені їх тенденції розвитку. Огляд теоретичних досліджень процесів гвинтового загвинчування гвинтових паль анкерних кріплень, що найбільш близькі до встановленої цілі в роботи. В роботі пропонується розрахункові моделі для визначення крутних моментів на гвинтовому робочому органі та опору проколу грунту при формуванні свердловини методом його гвинтового проколу. Отримані рекомендації що до параметрів робочого органу та вибору силового приводу установки. Розглянуті питання з охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях.
Keywords: трубопровід; установка для проколу грунту; гвинтовий робочий орган; анкернеи кріплення; горизонтальна свердловина; безтраншейне прокладання комунікацій