Проектування мостового спеціального крану вантажопідйомністю 20/5 т для машинобудівного підприємства. - Козуб, Владислав Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – мостовий спеціальний кран вантажопідйомністю 20/5 т Мета роботи – проектування мостового спеціального крану вантажопідйомністю 20/5 т. для машинобудівного підприємства. Метод дослідження – аналітично-графічний. У дипломному проекті виконано: дослідження процеса наїзду мостового крана на буферні пристрої. Виконано розрахунки основних механізмів і металоконструкцій крана; розроблено технологічний процес складання гальма. Розраховано економічний ефект від використання цього крану. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану.
Keywords: буферні пристрої; металоконструкція; дослідження; мостовий; кран; механізми; динаміка наїзду; математична модель; розрахунки