Розроблення технології виробництва асфальтобетонних сумішей з вітчизняною органічною адгезійною добавкою амідного типу на асфальтобетонному заводі - Пилипенко, Данило (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі виконано аналіз щодо адгезійної здатності бітумів, модифікованих двома добавками амідного типу – вітчизняної «Дінодор А1» та контрольної «Wetfix BE». В якості робочих концентрацій використано 0,3 % та 0,5 % добавок від ваги бітуму. Оцінено термостабільність адгезійних добавок за збереженням адгезійної здатності в процесі прогрівання бітумів з добавками, що імітує старіння бітумних в’яжучих при приготуванні асфальтобетонної суміші. На основі результатів виконаних досліджень встановлено оптимальний вміст вітчизняної адгезійної добавки, розроблено технологію виробництва асфальтобетонних сумішей з цією добавкою, підібрано відповідне обладнання, розраховано склади матеріалів для випуску асфальтобетонних сумішей, оцінено економічний ефект від застосування добавки «Дінодор А1».
Keywords: бітум; поверхнево-активна речовина; амідна сполука; адгезія; асфальтобетонна суміш; технологічна схема