Застосування універсальної системи живлення з безпосереднім впорскуванням бензину та розподільним впорскуванням зрідженого газу у впускний колектор двигуна МеМЗ-307 - Нежид, Данило Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У результаті виконання атестаційної роботи магістра, автором застосована універсальна система живлення з безпосереднім впорскуванням бензину та розподільним впорскуванням зрідженого газу у впускний колектор на легковому двигуні МеМЗ-307. Предметом дослідження: є підвищення техніко-економічних і поліпшення екологічних показників робочого процесу ДВЗ при застосовуванні універсальної системи живлення на вітчизняному автомобілі. Метою роботи є: застосування на двигуні МеМЗ-307 універсальної бензогазової системи живлення з безпосереднім впорскуванням бензину та розподільним впорскуванням зрідженого газу у впускний колектор ДВЗ. Для досягнення поставленої мети були виконані наступні завдання: - наведені технічні характеристики та зроблений опис особливостей конструкції легкового двигуна МеМЗ-307; - зроблений аналіз робіт присвячених універсальним систем живлення з безпосереднім впорскуванням бензину та розподільним впорскуванням зрідженого газу; - удосконалена універсальна бензогазова система живлення 4-го покоління ви безпосереднього впорскування палива; - застосована технологія безпосереднього впорскування з іскровим запалюванням та інтегроване управління та діагностика системи подачі палива високого тиску; - економічний ефект від впровадження даної розробки.
Keywords: бензо-газовий двигун; система живлення; розрахункове дослідження; техніко-економічне обгрунтування