Оцінка відповідності синтетичних матриць кореспонденцій реальним пересуванням міського населення. Частина 1. Дослідження матриць кореспонденцій, розрахованих за гравітаційною моделлю - Меленівський, Дмитро Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Однією із основних складових транспортної моделі міста є матриця пасажирських кореспонденцій. Для її визначення розроблено багато моделей, але матриці кореспонденцій, що отримуються згідно з ними, у переважній більшості випадків потребують калібрування. В дипломній роботі проводиться оцінка ступеню відповідності розрахованої за гравітаційною моделлю матриці кореспонденцій реальним пересуванням населення. Для цього порівнюються характеристики пересувань, що відтворюються двома матрицями – початково розрахованою матрицею та матрицею після її налаштування на фактичні пасажиропотоки на громадському транспорті м. Луцьк.
Keywords: громадський транспорт; функція розселення; матриця кореспонденцій; гравітаційна модель; пасажиропотоки; розподіл відстаней пересувань