Вплив термооброблення на втомну міцність вузлів зварних станин зі збірних базових деталей - Васильченко, Я. В.; Малигін, М. О.; Бережна, О. В.; Приходько, О. В.; Vasilchenko, Ya.; Maluhin, M.; Berezshna, O.; Prihodko, O. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі досліджено проблему втомної міцності зварно-литих з’єднань під час роботи корпусних деталей машин. Розглянуто вплив технології оброблення на тип формування структури зварно-литих з’єднань та термооброблення на значення твердості зварного шва та навколошовної зони. Дослідження опору втомі зварно-литих зразків здійснено щодо умов роботи з’єднань, які зазнають за нормальних температур вібраційних навантажень, що можна класифікувати як втомні з симетричним циклом навантаження. Від-повідно до результатів досліджень механічних характеристик обґрунтовано вибір технології виробництва зварно-литих з’єднань.
Technological features of the production of welded beds from prefabricated base parts
Keywords: зварнолиті конструкції; термічне оброблення; зварювання; зварювання; структура; твердість; втомна міцність; welded-cast structures; heat treatment; welding; structure; hardness; fatigue strength; 621.9.06; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.29