Спосіб рекуперації кінетичної енергії транспортного засобу у теплову енергію - Кравцов, Михайло Миколайович; Нікітін, Станіслав Петрович; Бажинов, Олексій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2015)
У способі рекуперації кінетичної енергії транспортного засобу у теплову енергію використовують рух транспортного засобу, а саме його гальмування. Кінетичну енергію транспортного засобу при гальмуванні рекуперують в електричну і використовують її для підзарядки акумуляторної батареї, а надлишок електричної енергії - для одержання компонентів теплової енергії, а саме водню (Н2) - як горючої речовини, та кисню (О2) - як окиснювача, шляхом електролізу води. Одержані компоненти теплової енергії спрямовують у циліндри двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ), окиснюють водень (Н2) - як горючу речовину киснем (О2) з одержанням теплової енергії, рекуперуючи таким чином кінетичну енергію транспортного засобу у додаткову теплову енергію.