Інтелектуальні технології вимірювання шуму в робочій зоні машинно-тракторних систем - Карпенко, Євгеній Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційнії роботі здійснено дослідження рівня шуму в робочій зоні машинно-тракторних систем. Робота містить обґрунтування актуальності використання інтелектуальних систем для автоматичного аналізу та прогнозування рівня шуму. Розроблено модель штучної нейронної мережі, що враховує параметри роботи техніки, такі як частота обертання двигуна, передаточне число та відстань до джерела шуму. У роботі розглянуті питання з охорони праці, пов’язані зі зниженням впливу шуму на працівників, а також виконано аналіз похибок вимірювань і техніко-економічне обґрунтування запропонованих рішень.
Keywords: інтелектуальні технології; безпека праці; машинно-тракторні системи; моніторинг шуму; оптимізація робочих режимів; прогнозування рівня шуму; штучні нейронні мережі