Проектування захоплювача для залізобетонних кілець - Шестерик, Богдан Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єктом дослідження є залізничний кран моделі EDK-300. Основна мета роботи – проєктування механізмів цього крана. У межах кваліфікаційного дослідження проведено розрахунки ключових конструктивних елементів, визначено їх основні характеристики та виконано аналіз міцності всіх складових частин. Економічний розрахунок засвідчив ефективність запропонованої модернізації. Додатково розглянуто аспекти охорони праці та безпеки в екстремальних умовах.
Keywords: кран залізничний; навантаження вітрове; еdк-300; механізм підйому; продуктивність; охорона праці