Аналізування вимог до розроблення нестандартних методик калібрування - Товкун, Сергій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі розглянуто загальні вимоги до методик калібрування, з проведенням порівняння між стандартизованою та нестандартизованою методикою калібрування. Визначено перелік нормативних документів, за якими виконують процедуру калібрування. В роботі наведений алгоритм розрахунку оцінки невизначеності з прикладами розроблення рівнянь вимірювань у залежності від категорії ЗВТ. За підсумками представлене розроблення макету нестандартної методики калібрування. Розроблений макет нестандартної методики калібрування може бути використаний як основа для розроблення нестандартної методики калібрування для конкретного ЗВТ та може бути корисним для випробувальних та калібрувальних лабораторій, підприємств, які використовують даний ЗВТ для калібрування.
Keywords: засіб вимірювальної техніки; калібрування; невизначеність вимірювань; нестандартизована методика; нормативний документ; стандартизована методика