Дослідження експлуатаційних властивостей легкового автомобіля з різними параметрами та типами двигунів - Александров Юрій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – удосконалення методів з оцінки експлуатаційних характеристик автомобілів, що дозволяє отримувати діагностичні параметри, необхідні для оцінки технічного стану транспортного засобу. Об’єкт дослідження. Процес зміни експлуатаційних властивості автомобіля залежно від технічних характеристик різних комплектацій двигуна та трансмісії. Предмет дослідження. Технічні параметрі різних конструкції автомобіля. Методи дослідження. У роботі використані теоретичні методи математичного моделювання та, рішення і аналізу законів механіки. Автор у роботі проаналізував декілька марок автомобілів фірми "Мерседес" і, на підставі математичної моделі, провів розрахунки впливу конструктивних параметрів автомобіля на експлуатаційні властивості, а також зробив рекомендації щодо ефективного використання тієї чи іншої марки автомобіля .Розглянуті питання охорони праці.
Keywords: ДВЗ; ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ; ХАРАКТЕРИСТИКА ДВИГУНА; ДИНАМІЧНИЙ РОЗРАХУНОК; ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ АВТОМОБІЛЯ; ШВИДКІСНА ХАРАКТЕРИСТИКА; ПОТУЖНІСТЬ; ПРИСКОРЕННЯ АВТОМОБІЛЯ