Цементний клінкер з використанням негорілих порід вуглевидобутку як глинистого компонент - Хоботова, Еліна Борисівна; Ігнатенко, Марина Іванівна; Калюжна, Юлія Сергіївна; Ларін, Василь Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Заявлений цементний клінкер як комплексне в'яжуче, у сировинну суміш якого входять відвальні породи вуглевидобутку. Компонентами сировинної суміші виробництва цементного клінкеру є негорілі породи вугільних відвалів як глинистий компонент, вапняк, пісок і піритні недогарки.
Keywords: будівельні матеріали; цементний клінкер; вугільні відвали; радіаційна безпека