Дослідження організації дорожнього руху на ділянці дороги Н–23 94+000 км – 108+000 км - Середа, Ярослав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Параметри транспортних потоків безперервно змінюється уздовж дороги. Ці зміни пов'язані як з особливостями дорожніх умов, так і з інтенсивністю руху. Водії при русі по дорозі у вільних умовах прагне підтримувати бажану швидкість руху. Збільшення інтенсивності руху приводить до необхідності здійснення обгонів для підтримки цієї швидкості, а також до зниження швидкості при неможливості обгонів. Таким чином, питання що до удосконалення організації дорожнього руху, з метою підвищення пропускної здатності доріг та зниження рівня аварійності, є актуальним і потребує прийняття ефективних та досконалих рішень та відповідних заходів. Суттєвою проблемою дорожнього руху є безумовно жертви ДТП, якими стають частіше понад усе молоді люди. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я показник смертності в результаті ДТП для найбільш молодої частини населення займає значне місце. У роботі досліджено ділянку траси Н – 23 94+000 – 108+000. В ході дослідження необхідно виявити місця концентрації ДТП, проаналізувати стан покриття дороги, обстежити характеристики транспортних потоків. На підставі одержаних даних зробити аналіз. Запропонувати комплекси заходів, щодо удосконалення організації дорожнього руху та обрати ті, що найбільш придатні до конкретних умов.
Keywords: Організація дорожнього руху; Транспортні потоки; Автомобільна дорога