Вдосконалення системи швидкої заміни робочого обладнання малогабаритних екскаваторів - Прокопчук, Дмитро Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційну роботу присвячено вирішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом забезпечення їх експлуатаційної продуктивності. Здійснюється це за рахунок вдосконалення системи швидкої заміни робочого обладнання малогабаритних екскаваторів. З багатосторонньої і складної проблеми забезпечення швидкої зміни робочого обладнання будівельних машин достатньої номенклатури, в даному дипломному проекті, з метою підвищення ефективності роботи екскаватора, вирішуються наступні задачі: - аналізується основні складові самого екскаватора і його робочого устаткування; - розглядається заміна основного і допоміжного робочого обладнання екскаватора і визначається основні уніфіковані складові змінного обладнання; - вдосконалюється швидкозмінне робоче обладнання екскаватора. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: системи швидкої заміни робочого обладнання; екскаватор; гідропривод; запобігання втрат робочої рідини