Розробка автогрейдера легкого типу з додатковим робочим обладнанням - Борщ, Ярослав Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломний проект має на меті підвищення ефективності експлуатації легкого автогрейдера за рахунок використання додаткового рабочго обладнання. У проекті був проведений аналіз модифікацій автогрейдера з ковшем навантажувача. Була розглянута схема автогрейдера, включаючи основні компоненти та їх взаємодію. Виконано розрахунок додаткового робочого обладнання та гідроприводу навантажувача. Розроблено рекомендації щодо охорони праці та виконано розрахунок економічної єфективності спроектованого робочого обладнвння.
Keywords: автогрейдер; гідроциліндр; тяговий; розрахунок