Розробка технології транспортного обслуговування складської системи. Частина 2. Визначення ефективного варіанту використання ресурсів на складі - Лобок, Тимофій Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Запропоновано методику визначення ефективного варіанту використання ресурсів на складі, яка дозволяє, розрахувавши сумарні витрати, вибирати комбінацію параметрів. Результати визначення економічного ефекту показали, що «Варіант 2» (збільшення кількості робітників) є наймень витратний, при чому рівень витрат менші за всіма серіями дослідів в порівнянні з «Варіант 1», при цьому максимальна різниця досягається в 13439,6 гривень при максимальній завантаженості складу. А при порівнянні «Варіант 3» та «Варіант 1»: тільки при максимальному рівні вихідного потоку (170 т/год.) «Варіант 3» (збільшення кількості високоманеврених та енергоефективних багатовісних автомобілів) буде дешевший на 937,9 гривень. Найбільший рівень позитивного значення економічного ефекту при порівнянні «Варіант 3» та «Варіант 2», отримуємо при застосуванні «Варіант 2», рівень економії складає 27334,6 гривень за зміну. Розроблена методика може бути використана для виконання науково-дослідної роботи «Розробка енергоефективних та високоманеврених багатовісних автомобілів подвійного призначення для Збройних Сил України» за замовленням МОН України.
Keywords: технологія; складська система; математична модель; варіант; економічний ефект