Вдосконалення вантажного причепа для модульної малогабаритної машини. - Петровська, Наталія В’ячеславівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі проведено вдосконалення елементів змінного обладнання для малогабаритних комунальних модульних машин. Мета роботи - проектування вантажного причепа комунальної машини. У роботі вирішено цілий комплекс тісно пов'язаних між собою питань. Критеріями правильності їх рішення, критеріями конструктивної досконалості причепу є: необхідна вантажопідйомність, плавність ходу, стійкість руху, керованість автопоїзда, безпека руху, а також висока довговічність усіх деталей підвіски, ходової частини та пневматичних шин. В результаті розробки причеп додатково обладнали гідравлічною гальмівною системою інерційної дії що дає можливість ефективно використовуючи великий запас потужності, закладений в сучасному транспорті. На такому автопоїзді можна перевозити, залежно від габаритів, предмети від 500 до 1000 кг. При цьому виникаючі проблеми гальмування важкого автопоїзду, усуваються шляхом застосування гідравлічної гальмівної системи інерційної дії.
Keywords: причеп; динамічне дишло; гальмівна система