Система з множиною входів та множиною виходів для безпілотних літальних апаратів з регуляризацією - Кашкевич, Світлана Олександрівна; Шишацький, Андрій Володимирович; Неронов, Сергій Миколайович; Плєхова, Ганна Анатоліївна; Єфименко, Олександр Володимирович; Гурко, Олександр Геннадійович; Кононихін, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Система з множиною входів та множиною виходів (МІМО) для безпілотних літальних апаратів з регуляризацією містить передавальну частину прийомопередавача безпілотного літального апарата, приймальну частину прийомопередавача безпілотного літального апарата. Передавальна частина прийомопередавача безпілотного літального апарата містить джерело даних, кодер, модулятор низької частоти, буферний пристрій, перший канал передавальної частини, другий канал передавальної частини. Перший канал передавальної частини містить модулятор високої частоти (ВЧ) першого каналу передавальної частини, еквалайзер першого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, синтезатор частот першого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, а другий канал передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата містить модулятор ВЧ другого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, синтезатор частот другого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, еквалайзер другого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата. Вихід джерела даних з'єднано з входом кодера, вихід якого з'єднано з входом модулятора низької частоти, вихід модулятора низької частоти з'єднано з входом буферного пристрою, вихід якого з'єднаний з входом першого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата та входом другого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, виходи яких з'єднані з антенними пристроями. Еквалайзер першого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата розташовано у першому каналі передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата та з'єднаний з виходом синтезатора частот першого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, еквалайзер другого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата розташовано у другому каналі передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата та з'єднаний з виходом синтезатора частот другого каналу передавальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата. Приймальна частина містить перший канал приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, другий канал приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, буферний пристрій приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, перетворювач квадратур приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, декодер приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, отримувач даних, модуль оцінки стану каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата. Перший канал приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата містить демодулятор першого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, синтезатор частот першого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, еквалайзер першого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, а другий канал приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата містить демодулятор другого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, еквалайзер другого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, синтезатор частот другого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата. Еквалайзер першого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата розташовано у першому каналі приймальної частини та з'єднаний з виходом синтезатора частот першого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, еквалайзер другого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата розміщено у другому каналі приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, та з'єднано з виходом синтезатора частот другого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата. Входи першого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, та другого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата з'єднані з антенними пристроями, вихід першого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата та вихід другого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата з'єднані з входом буферного пристрою приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата вихід якого з'єднаний з перетворювачем квадратур приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, вихід якого з'єднаний з входом декодера приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата та з першим входом модуля оцінки стану каналу приймальної частини, вихід якого з'єднано з другим входом декодера приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, вихід якого з'єднано з входом отримувача даних, та другим входом модуля оцінки стану каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата. Приймальна частина системи прийомопередавача безпілотного літального апарата додатково містить блок регуляризації. Вихід модуля оцінки стану каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата з'єднано з першим входом блока регуляризації, перший вихід блока регуляризації з'єднано з входом демодулятора першого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата, а другий вихід блока регуляризації з'єднано з входом демодулятора другого каналу приймальної частини прийомопередавача безпілотного літального апарата.
Keywords: прийомопередавач безпілотного літального апарата