Удосконалення технологічного процесу доставки товарів народного споживання у міжнародному сполученні ТОВ «Глобал Трек» - Слєпцов, Денис Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
З метою удосконалення технологічного процесу товарів народного споживання у міжнародному сполученні було запропоновано схему доставки із використанням контрейлерів. За критеріями мінімальних питомих витрат та часу на доставку партії вантажів визначено раціональну схему доставки вантажів на маршруті Вінниця - Кошице – це доставка контрейлерами текстильних виробів із використанням автомобільного та залізничного транспорту у складі комбінованого поїзду. Визначено раціональна вантажність рухомого складу та раціональна марка автомобіля для перевезень на маршруті. Величина інтегрованого сумарного ефекту від впровадження технологічних рішень становить 28114,13 грн., що свідчить про їх ефективність. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних та логістичних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжнародному сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: вантаж; схема доставки; автомобильний транспорт; контрейлер; міжнародні перевезення; питомі витрати