Спосiб антиблокувального керування гальмуванням автомобiля - Богатиренко, Костянтин Іванович; Клименко, Валерiй Iванович; Левтеров, Андрiй Iванович; Нечитайло, Юлія Анатоліївна (My University, 2002)
Спосіб антиблокувального керування гальмуванням автомобіля, при якому на робочому органі створюють зусилля, менше за величиною, ніж зусилля, яке призводить до блокування колеса, який відрізняється тим, що екстремальне автоматичне керування гальмуванням автомобіля здійснюють шляхом вимірювання тангенційної складової сили тертя колеса і гальмової колодки при розгальмовуванні колеса в точці фактичного максимуму сили зчеплення колеса з дорогою.
Keywords: автомобiлi, гальмiвнi системи