Використання ГІС-технологій для прогнозування пожеж на прикладі Харківської області - Перехода, Аліса Артемівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі проведено аналіз статистичних даних та просторових характеристик пожеж, що виникли на території Харківської області у 2024 році. Розглянуто можливості застосування сучасних ГІС-технологій для моделювання та прогнозування поширення пожеж на відкритих територіях. Окрему увагу приділено використанню супутникових даних, цифрових моделей рельєфу та метеоінформації для формування прогностичних сценаріїв розвитку пожеж.
Keywords: геоінформаційна система; аналіз; пожежі; прогнозування