Мікропроцесорна система регулювання рівня рідини - Маковоз, Василь Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт – мікропроцесорна система регулювання рівня рідини. Предмет – процес регулювання рівня рідини. Мета дипломного проєкту – розробка універсальної та недорогої мікропроцесорної системи регулювання рівня рідини. Виконано аналіз існуючих методів вимірювання рівня різних у різноманітних технологічних процесах та обрано ємнісний метод як один із найбільш універсальних і технологічно зручних. Розроблено структуру системи регулювання рівня рідини у ємності, що містить блок вимірювальний перетворювача, блок введення/виведення даних, блок керування насосами, а також ПЕОМ верхнього рівня. Розроблено принципову схему, що відповідає структурі системи регулювання, обрано елементну базу та розраховані значення компонентів системи. Розроблено алгоритмічне та програмне забезпечення, що необхідне для роботи системи регулювання.
Keywords: Система регулювання; принципова схема; рівень; структура