Дослідження систем бухгалтерського обліку - Мошківський, Віталій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Висвітлено низку визначень та здійснено порівняння підходів до визначень сутності системи бухгалтерського обліку, визначення досліджено на предмет їх недоліків, запропоновано власне бачення дефініції «система бухгалтерського обліку». З’ясовані види впливу на систему бухгалтерського обліку факторів мікро- та макросередовищ, окреслено низку ознак систем бухгалтерського обліку, досліджено загальні концепції класифікацій систем бухгалтерського обліку, окреслено принципи сучасної системи бухгалтерського обліку в Україні. Висвітлено систему нормативно-правового регулювання системи бухгалтерського обліку в Україні та проаналізовано її ключові аспекти.
Keywords: система бухгалтерського обліку; фінансова звітність; облік; концепції; принципи; національні положення; міжнародні стандарти фінансової звітності