Оптимізація процесу обслуговування автомобілів у сервісних центрах на основі цифрових сервіс-карт і Big Data - Мірошниченко, Микита Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження – підвищення ефективності процесу технічного обслуговування автомобілів у сервісних центрах шляхом розроблення та обґрунтування моделі оптимізації сервісних процесів на основі цифрових сервіс-карт, хмарних технологій та Big Data-аналітики. Об’єкт дослідження – процес технічного обслуговування та сервісної підтримки автомобілів у сервісних центрах. Предмет дослідження – цифрові технології та методи аналітики великих даних, що використовуються для оптимізації процесів технічного обслуговування автомобілів у сервісних центрах. Ця робота досліджує цифрову трансформацію автомобільного сервісу та доводить ефективність використання цифрових сервіс-карт і технологій Big Data для оптимізації технічного обслуговування. Проведений аналіз ринку, хмарних платформ і методів прогнозування показує, що інтеграція автомобільних даних значно підвищує точність діагностики та зменшує час простою.
Keywords: великі дані; цифрові сервіс-карти; прогнозне технічне обслуговування; хмарні технології; інтеграція автомобільних даних; штучний інтелект; цифрова історія обслуговування; Big Data