Про можливість отримання сферичних мікрогранул без сателітів для поверхнево-пластичної деформації відповідальних виробів - Терновий, Ю. Ф.; Лічконенко, Н. В.; Терновой, Ю. Ф.; Личконенко, Н. В.; Ternovyi, Yu.; Lichkonenko, N. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
На основі раніше виявлених теоретичних закономірностей розроблено спосіб отримання мікрогранул сферичної форми без сателітів методом газового розпилення металевого розплаву із використанням поступально-обертового газового потоку. Наведено результати дослідження експлуатаційних властивостей деталей відповідального призначення, оброблених методом ППД із використанням сферичних гранул без сателітів.
О возможности получения сферических микрогранул без сателлитов для поверхностно-пластической деформации ответственных изделий
The possibility of obtaining spherical microgranules without satellites for surface-plastic deformation of responsible products
Keywords: колісний трактор; сферичні мікрогранули; газовий потік; сателіт; поверхнево-пластична деформація; остаточні напруження; шорсткість поверхні; газовое распыление; сферические микрогранулы; газовый поток; сателлит; поверхностно-пластическая деформация; остаточные напряжения; шероховатость поверхности; gas atomization; spherical microgranules; gas flow; satellite; surface plastic deformation; residual stresses; surface roughness; 621.762.2; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.1.95