Конструкції арочних перекриттів підземних переходів - Москаленко, Денис Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі освітлено основні відомості про підземні пішохідні переходи: обґрунтування застосування, удосконалення конструктивних рішень, обґрунтування конструктивних рішень. Представлено основи комп’ютерного моделювання перекриттів малозаглиблених підземних переходів з нижньою арочною поверхнею. Наведено теоретичні дослідження розпірної взаємодії елементів перекриттів з нижньою арочною поверхнею. Представлено рекомендації щодо проектування перекриттів малозаглиблених підземних переходів з нижньою арочною поверхнею.
Keywords: підземний перехід; перекриття; арочна поверхня; розпір; розрахунок; профільований настил; навантаження