Дослідження якості відновлення алюмінієвих деталей автомобілів іноземного та вітчизняного виробництва - Ярмак, Денис (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розглянуто умови експлуатації та основні дефекти алюмінієвих деталей, а також проаналізовані способи їх усунення. Досліджено вплив методу гільзування блоку циліндрів на зношування деталей циліндро-поршневої групи. Запропоновано використання плазменного напилення при відновленні працездатності блоку циліндрів виготовленого із алюмінієвого сплаву. Показана обробка робочих поверхонь циліндрів, яка застосовується для отримання необхідних експлуатаційних характеристик. Приведена технологія відновлення робочої поверхні монолітного блоку циліндрів з алюмінієво-кремнієвого сплаву.
Keywords: алмазне розточування; алюмінієво-кремнієвий сплав; алюміній; аналіз; деталі; дефекти; параметри обробки; робоча поверхня; сплави; способи відновлення; технологія; хонінгування