Модель підвищення ефективності керування дорожнім рухом - Лазарєв, Богдан Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Було проведено огляд літературних джерел по питанням характеристик вулично-дорожньої мережі, способів скорочення кількості і зменшення ступеня небезпеки конфліктних крапок, методів зниження рівня завантаження дороги, методів вирішення проблем в управлінні дорожнім рухом. Розглянуто вирішення проблем в управлінні дорожнім рухом. Розроблено модель інноваційної технології підвищення ефективності автоматизованого управління дорожнім рухом, проведено вибір і обґрунтування моделей багатокритеріальної оцінки і оптимізації.
Keywords: інфраструктура; модель; методи конфліктні крапки; транспортний потік; ієрархія; область компромісів; багатокритеріальна оцінка; оптимізація