Удосконалення технологічного процесу перевезення м'ясних напівфабрикатів при обслуговуванні клієнтури ТДВ «М'ясокомбінат «Ятрань» - Фоменко, Данило Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В якості критерію ефективності у роботі обрано загальні витрати часу на виконання перевезення. При запропонованій схемі розміщення обраного піддону у кузові автомобіля з напівпричепом Krone досягається підвищення коефіцієнта використання вантажності автомобіля до значення 0,72. Для виконання вантажних робіт із напівфабрикатами обрано електронавантажувач Hyundai 10BTR-9, тому що його продуктивність вище, ніж у електронавантажувача Aurora FB 10 і дорівнює 46,2 т/доб. При застосуванні прийнятих в роботі рішень можна отримати технологічний ефект – річне скорочення часу навантаження заданого обсягу м’ясних напівфабрикатів на 46,4 год. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані підприємствами, які займаються навантаженням та розвезенням власних м’ясних напівфабрикатів. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: коеффіцієнт використання вантажності; навантаження-розвантаження; піддон; рівень механізації; транспортний пакет