Дослідження ринку попиту на послуги вантажних автомобільних перевезень в Україні (на прикладі Дніпропетровської області) - Василенко, Віталій Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі розглянуто сучасний стан ринку вантажних перевезень в Україні та Дніпропетровській області. Проаналізовано методи оцінки попиту та підходів до моделюванню потоку разових замовлень. Розроблена методика дослідження попиту на ринку транспортних послуг автомобільних перевезень. Встановлено ключові джерела інформації про потік разових замовлень. На основі експериментальних досліджень проаналізовано ринок разових замовлень у Дніпропетровській області та за її межами, охарактеризовано вхідні та вихідні вантажопотоки, визначено привабливі напрямки перевезень і сформульовано відповідні стратегії для автотранспортних підприємств. Встановлено закономірності потоку разових замовлень, що дозволяє планувати перевезення та оптимізувати використання ресурсів.
Keywords: автомобільний транспорт; вантажні перевезення; дніпропетровська область; закономірність; логістичний сайт; попит; разові замовлення; ринок