Система стабiлiзацiї траєкторiї руху землерийно-транспортних машин - Шевченко, Валерiй Олександрович; Чаплигiна, Олександра Михайлiвна; Буханцова, Ганна Дмитрiвна (My University, 2017)
Система стабілізації траєкторії руху землерийно-транспортних машин, що являє собою механічну систему, установлену на колеса, що включає в себе пневматичну шину, обід, пластинчасті ґрунтозачепи, диск, на поверхні якого симетрично розташовані пальці, кожен пластинчастий ґрунтозачіп містить сережки, штангу і опорний башмак, який містить майданчик, пластину і сережку та підпружинений за допомогою пружини, яка відрізняється тим, що ґрунтозачепи мають Т-подібну форму, як наслідок зменшують бічний зсув, збільшують коефіцієнт зчеплення з ґрунтом і тим самим збільшують силу тяги, стабілізують траєкторію руху машини.
Keywords: землерийно-транспортнi машини