Удосконалення організації дорожнього руху на окружній дорозі північно-західної частини м. Харків - Рибцов, Даніїл Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – дорожній рух ділянкою окружної дороги м. Харків. Мета – підвищення безпеки дорожнього руху. Метод дослідження – аналітичний. Отримані результати: проведено аналіз принципів організації дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування; досліджені характеристики транспортних потоків на ділянці окружної дороги; визначено параметри розміщення технічних засобів організації дорожнього руху, визначено параметри перехідно-швидкісних смуг на багаторівневому перетинанні, що дозволить підвищити безпеку руху. Рекомендації з впровадження: розроблені заходи застосовувати з метою підвищення безпеки дорожнього руху на окружній дорозі м. Харків.
Keywords: автомобільна дорога; безпека дорожнього руху; лінійний графік коефіцієнтів аварійності; технічні засоби організації дорожнього руху; транспортні потоки