Напрями розвитку конструкцій електричних тягових приводів комерційних електромобілів на основі ведучих мостів балкового і портального типів - Войтків, С. В.; Тараненко, М. Є.; Войткив, С. В.; Тараненко, М. Е.; Voytkiv, S.; Taranenko, M. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Розглянуто компонувальні схеми електричних тягових приводів комерційних електромо-білів на основі використання ведучих мостів балкового і портального типів. Запропоновано їх класифікацію за типом ведучого моста і за розміщенням одного або двох тягових електричних двигунів. Наведено основні технічні параметри ведучих мостів, розглянуто переваги і недоліки електричних тягових приводів.
Направления развития конструкций электрических тяговых приводов коммерческих электромобилей на основе мостов балочного и портального типов
Focus areas for developing the design of electric driveshafts for commercial electric vehicles on the basis of beam and portal axles
Keywords: електричний привід; класифікація; ведучий міст; електродвигун; редуктор; электрический привод; классификация; приводной мост; электродвигатель; редуктор; electric driveshaft; classification; driveshaft axles; electric engine; main gear; gear; 621.863.2; 10.30977/АТ.2219-8342.2019.44.0.79