Диверсифікація діяльності підприємства як спосіб покращення показників ефективності функціонування ТОВ «Техно-Хаус» - Безпалий, Ігор Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження – діяльність ТОВ «Техно-Хаус». Мета роботи – застосування диверсифікації діяльності підприємства як способу покращення показників ефективності функціонування ТОВ «Техно-Хаус». Для досягнення окресленої мети поставлено наступні задачі: - розгляд теоретичних положень диверсифікації; - аналіз фінансово-господарської діяльності досліджуваного підприємства; - визначення поточних та перспективних показників ефективності функціонування ТОВ «Техно-Хаус». Предмет роботи – звітність об’єкту за 2017-2019 роки. В кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні аспекти диверсифікації діяльності підприємства, окреслена необхідність оцінки фінансової діяльності при впровадженні останньої. Підкреслена актуалізація піднятої проблеми в умовах COVID-19. Проблема розвитку підприємництва в усі часи була актуальною та нагальною, особливо в контексті пандемічних викликів COVID-19. Пандемія вплинула на всі сфери ведення бізнесу без виключення. З метою покращення показників ефективності функціонування ТОВ «Техно-Хаус» було запропоновано впровадження диверсифікації діяльності підприємства, а саме впровадження доставки власних товарів. Для реалізації цього було проведено відповідні розрахунки та прийнято рішення про доцільність впровадження. Про це свідчать розрахунки планових показників ефективності діяльності ТОВ «Техно-Хаус».
Keywords: ефективність; показники ефективності; фінансова діяльність; диверсифікація; напрямки покращання