Розробка системи датчиків та виконавчих органів систем безпеки автомобіля - Лемента, Денис Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: проведення аналізу існуючих систем активної та пасивної безпеки автомобіля, розробка пропозицій щодо їх вдосконалення. Об’єкт роботи: процес керування гальмівною системою автомобіля. Предмет роботи: системи безпеки автомобіля. Проведено аналіз основних систем активної та пасивної безпеки автомобіля, проведено аналіз датчиків частоти обертання коліс автомобіля, запропоновано до застосування програмованого кутового енкодера в якості датчика частоти та схему пуску електромагнітного клапану системи АБС.
Keywords: системи активної безпеки автомобіля; системи пасивної безпеки автомобіля; датчик частоти обертання; датчик холу; електромагнітний клапан