Установлення величини відхилення ґрунтопроколювального робочого органа з асиметричним наконечником під час корекції траєкторії його руху - Супонєв, Володимир Миколайович; Балесний, Сергій Петрович; Пімонов, Ігор Георгійович; Suponyev, Vladimir; Balesniy, Sergiy; Pimonov, Igor; Супонев, Владимир Николаевич; Балесный, Сергей Петрович; Пимонов, Игорь Георгиевич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У процесі статичного проколу ґрунту проколювальна головка може непередбачено змінювати напрямок руху. Для його корекції може бути використана головка з аси-метричним наконечником. У роботі представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень щодо визначення величини відхилення від закладеної траєкторії руху асиметричного ґрунтопроколювального робочого органа залежно від його геометричних параметрів та фізико-механічних властивостей типових ґрунтів.
Establishing the value of the deflection of the soil-piercing working body with an asymmetric tip when correcting the airway of movement
Установление величины отклонения грунтопрокалывающего рабочего органа с асимметрическим наконечником при коррекции траек-тории движения
Keywords: аналітична модель; безтраншейна технологія; статичне проколювання ґрунту; інженерні комунікації; проколювальна головка; горизонтальна свердловина; analytical model; strandless technologists; static soil puncture; utilities; piercing head; horizontal hollow; аналитическая модель; бестраншейные технологии; статический прокол грунта; инженерные коммуникации; прокалывающая головка; горизонтальная скважина; 624.132.3; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.1.172