Підвищення довговічності кранових ходових коліс - Кобзистий, Володимир Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є ходове колесо мостового крана. Мета проекту – підвищення довговічності кранових ходових коліс за рахунок покращення їх конструкції. В дипломній роботі виконаний порівняльний аналіз конструктивних параметрів кранових ходових коліс, зокрема з конічним ободом, застосування яких на мостових кранах має значні переваги. Крім того, виконаний розрахунок механізму пересування мостового крана вантажопідйомністю 16т. Обчислено економічний ефект від застосуванні на крані конічних ходових коліс.. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: мостовий кран; колесо ходове; довговічність; безпека; продуктивність; економічна ефективність