Удосконалення технології діагностування кутів установки коліс легкових автомобілів - Вороненко, Олександр Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є удосконалення методики контролю та установки кутів керованих коліс за допомогою сучасних стендів. Об’єкт дослідження – процес діагностування колеса автомобіля на стенді. Предмет дослідження – підвіска легкового автомобіля. У межах виконаної роботи: – запропоновано планувальні рішення посту контролю встановлення керованих коліс легкових автомобілів; – проведено аналіз обладнання та рекомендовано до впровадження стенд для контролю кутів встановлення коліс стенд розвал-сходження ELITE (3-D, 4-х камерний, ПО WinAlign) WA360E-HE421FC3E HUNTER; – розроблено технологічні інструкції. Результати досліджень забезпечують підґрунтя для оптимізації процесу діагностування та встановлення кутів керованих коліс автомобілів у складі міської СТО, підвищення ефективності обслуговування, зниження витрат і підвищення якості виконуваних робіт.
Keywords: підвіска; шини і колеса; знос шини; лазерний модуль; кути коліс; устаткування; діагностування; стенд; технічне обслуговування; автоматизація систем