Удосконалення технологічного процесу перевезення пасажирів на міському маршруті №204 «Північна Салтівка – cт. м. «Індустріальна (Термінал)» - Лаврик, Аліна Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
На основі даних про пасажиропотік та тривалість рейсу визначена необхідна кількість рейсів протягом доби – 76 рейсів, що на 18 рейсів більше ніж існуючий розклад. Потрібна кількість автобусів складає 14 од., що на 6 автобус більше ніж при існуючий програмі. В результаті реалізації технологічних рішень очікується зниження рівня використання місткості автобусів з 1,24 до 1, що разом зі збільшенням кількості автобусів на маршруті з 8 до 14 призведе до ліквідації додаткового очікування пасажирів пов’язаного з відмовою у посадці. Як результат всі ці заходи дозволять підвищити рівень якості транспортного обслуговування з 0,668 до 0,872. Збільшення показника якості на 0,204 (30,54 %) по відношенню до базового варіанту свідчить про ефективність запропонованих заходів та підтверджує доцільність їх впровадження. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані при організації обслуговування пасажирів на міському маршруті №204 «Північна Салтівка – cт. м. «Індустріальна». Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: міський пасажирський транспорт; маршрут; зупинний пункт; розклад руху; пасажиропотік