Удосконалення методів обслуговування та ремонту автомобілів з автоматичною трансмісією - Жуков, Богдан Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – подальший розвиток методів обслуговуванню сучасної автоматичної трансмісії автомобіля шляхом розробка алгоритму та методики діагностування для сприяння швидкому та достовірному усуненню несправностей. Об’єкт дослідження – процес обслуговування та діагностування сучасної автоматичної трансмісії легкових автомобілів. Предмет дослідження – методи ремонту та алгоритми визначення несправностей автоматичної трансмісії автомобіля категорії М1. Основні завдання: - проаналізувати характерні несправності і частоту їх прояву; - проаналізувати методи їх визначення для діагностування АКП без зняття з автомобіля; - розробити алгоритм діагностування несправностей; - визначити основні небезпечні чинники ділянки діагностики АКП і розробити техніку безпеки; - опублікувати наукову працю за даною роботою. 1. У роботі проаналізовано основні конструктивні елементи систем АКП та їх характерні несправності, проаналізована частота та причини прояву несправностей. Розглянуті методики діагностики гідромеханічних коробок передач, виведений алгоритм діагностування на спеціалізованому участку. Виконаний підбір діагностуючого обладнання та описаний процес обслуговування та дані рекомендації по обслуговуванню гідромеханічних коробок передач.
Keywords: автомобіль; гідротрансформатор; трансмісія; коробка передач; несправність; діагностика