Зменшення викидів парникових газів за рахунок переробки побутових відходів - Обозна, Дана Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метод дослідження – аналіз нормативних документів, літературних джерел, розрахунковий. В роботі проведено аналіз особливостей впливу полігонів твердих побутових відходів на навколишнє середовище, а саме на атмосферне повітря. Проведено розрахунок викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, викидів парникових газів. Запропоновано утилізовувати харчові відходи шліхом компостування. Розраховано величину зменшення викидів парникових газів при реалізації цих заходів
Keywords: тверді побутові відходи; полігон; біогаз; метан; захоронення; компостування; переробка