Оцінка технічного стану двох мостів в Одеській області і надання рекомендацій з подальшої експлуатації - Миколенко, Олексій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі наведено загальні дані мостів через річки Великий Куяльник та Малий Куяльник в Одеській області. Виконано аналіз дефектів і пошкоджень, та їх вплив на несучу здатність та довговічність споруд. Розглянуті питання визначення фізико-механічних характеристик матеріалів. На підставі розрахунків основних конструктивних несучих елементів мостів, які виконано з використанням сучасних методів просторової роботи конструкції, в тому числі програмного комплексу ПК «ЛІРА-САПР», визначена вантажопідйомність мостових споруд. За результатами характеристики безпеки визначені залишкові ресурси споруд. Надано рекомендації з подальшої експлуатації мостів. Розділ «Додатки» містить основні технічні рішення і розрахунки, пов’язані з визначенням зусиль в основних елементах мостів та їх вантажопідйомності
Keywords: міст; прогонова будова; опори; дефекти та пошкодження; оцінка технічного стану; вантажопідйомність; експлуатаційний стан