Оцінка ефективності гальмування чотиривісного транспортного засобу в разі виходу з ладу одного з контурів його робочої гальмової системи - Леонтьєв, Дмитро Миколайович; Тімонін, Володимир Олексійович; Савчук, Андрій Дмитрович; Губарьков, Сергій Сергійович; Leontiev, Dmytro; Timonin, Volodymyr; Savchuk, Andrii; Hubarkov, Serhii; Леонтьев, Дмитрий Николаевич; Тимонин, Владимир Алексеевич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
В роботі проаналізовано результати дослідження ефективності гальмування багатовісних транспортних засобів у разі виходу з ладу одного з його контурів гальмового привода. Проведено математичне моделювання динаміки руху чотирьохвісного колісного транспортного засобу та визначено величину його уповільнення при різних схемах розташування мостів відносно центру його ваги та схеми з’єднання контурів з гальмовими механізмами при використанні двосекційного та трисекційного гальмового крану. Описано результати імітаційного моделювання та визначено найбільш раціональні схеми контурів при яких можливе досягнення величини уповільнення в 2,5 м/с2 транспортного засобу в разі виходу з ладу його робочої гальмової системи.
Estimation of braking efficiency of four-axis vehicle in case of failure of one of the circuits of its working brake system
Оценка эффективности торможения четырехосного транспортного средства в случае выхода из строя одного из контуров его рабочей тормозной системы
Keywords: гальмова система; ефективність дії гальм; моделювання; динаміка гальмування; запасна гальмова система; гальмування; гальмовий привід; контур гальмового приводу; brake system; simulation; brake dynamics; modeling; braking system efficiency; spare braking system; braking; brake drive; brake drive circuit; тормозная система; эффективность действия тормозной системы; моделирование; динамика торможения; запасная тормозная система;; торможение; тормозной привод; контур тормозного приводу; 629.062; 10.30977/VEIT.2019.16.0.26