Проект капітального ремонту автомобільної дороги загального користування державного значення Т-05-21 на ділянці км 0+000 – км 4+400 в Донецькій області - Алімахін, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Для приведення умов руху на існуючій мережі автомобільних доріг до відповідності вимогам сучасного транспортного парку необхідні роботи по покращенню експлуатаційного стану доріг, підвищенню зручності роботи водіїв. Основна частина доріг на Україні побудована багато років тому, це приводить до зниження транспортно-експлуатаційних якостей доріг і збільшенню числа дорожньо-транспортних пригод, безпосередньо зв'язаних з дорожніми умовами. У зв'язку з цим виникає необхідність підвищення технічної й експлуатаційної якості автомобільних доріг. В процесі капітального ремонту автомобільної дороги передбачено покращення транспортно-експлуатаційних показників ділянки дороги. Були розроблені проектні рішення щодо плану, поздовжнього та поперечних профілів в ході капітального ремонту дороги. Розглянуті конструкції дорожнього одягу. Розробка заходів спрямована на покращення організації та умов руху.
Keywords: автомобільна дорога; інтенсивність руху; транспотрний потік; капітальний ремонт; план траси; земляне полотно; дорожній одяг